AMISA

AMISA

Rezultate

Proiectul a urmarit sa se dezvolte o metodologie si un program de calcul care sa fie utile celor care au de luat decizii in ce privesc investitiile productive.
In momentul unei investitii apar urmatoarele intrebari:
- care este decizia potrivita?
- care este decizia potrivita?
- sa cumpar un produs/ linie fabricatie noua sau sa upgradez pe cel vechi
- ce performante si la ce pret sa cumpar un produs nou/ linie fabricatie astfel incat durata de viata sa fie ridicata si sa fie permanent la zi dpdv tehnic prin imbunatatiri succesive
- care este valoarea actuala a investituiei mele ?

Proiectul ajuta decidentul unei investitii sa aleaga cea mai buna solutie pe baze tehnico stintifice. Optoelectronica 2001 a participat la dezvoltarea metodologiei si a programmului DFA TOOLS dpdv al liniei de productie holograme.

Metodologia dezvoltata si programul de calcul DFA TOOLS reprezinta o noutate pe plan mondial si in Romania. Nu exista un instrument similar care sa permita o analiza a sistemului si sa furnizeze optimizari, rapoarte care pot sta la baza unor decizii. Metodologia permite o mai buna exprimare a datelor d eintrare, a variabilelor care descriu un produs, proces, a factorilor de modificare temporara si periodica.

Variant architecture

Programul DFA TOOLS permite o modelare a sistemului in discutie functi de date de intrare, variabile si optimizarea deciziei. Programul dezvoltat este capabil sa furnizeze unele solutii posibile de upgrade ale liniei de fabricatie. Metodologia si Programul se folosesc impreuna si reprezinta o metoda moderna de ajutor in luarea deciziilor de investie in produse/ linii de productie, etc.

Optimized variant architecture

In acest fel dezvoltarea economica va fi incurajata si va usura deciziile in ce priveste achizitiile. Investitia intr-o linie de productie este o problema de cost si performanta. Prin utilizarea conceptului de adaptabilitate se poate discuta cu producatorul pentru a achizitiona o linie de fabricatie care ulterior pe durata sa de viata poate fi imbunatatita cu costuri minime astfel ca in orice moment al vietii acesteia performanele ei sa fie acceptate. O alta noutate o constituie introducerea conceptului de adaptabilitate care permite dezvoltarea de produse si linii de fabricatie moderne cu durata de viata ridicata si performante bune pe durata de viata.