QUANTICAP

Raportare

Rezultatele acestui proiect vor fi prezentate in cadrul unor congrese internationale de reumatologie, precum congresul anual al EULAR (EUropean League Against Rheumatism-Liga Europeana impotriva Reumatismului), intalnirea anuala a Colegiului American de Reumatologie (ACR) si Congresul Mondial de Sclerodermie, acesta fiind cea mai importanta reuniune stiintifica din domeniul ScS, organizata o data la doi ani.

in plus, rezultatele proiectului de fata ne vor oferi posibilitatea de a publica o serie de lucrari in reviste stiintifice internationale despre validitatea metodei cantitative VCP propuse si aplcabilitatea ei in practica clinica.

EUSTAR (EULAR Scleroderma Trials and Research group, grupul de cercetatori in domeniul ScS realizat cu sprijinul EULAR) este o retea internationala de cercetatori sustinuta logistic si financiar de EULAR cu scopul de a promova cercetarea in domeniul ScS, afectiune care pana de curand nu beneficia de niciun tratament satisfacator. Organizatia-coordonator (CO) a acestui proiect este un centru EUSTAR foarte activ, afiliat la retea sub numarul 100 ("centrul EUSTAR 100" al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila"). EUSTAR ofera un cadru excelent pentru diseminarea rezultatelor proiectului intr-o comunitate internationala de experti in domeniul ScS. De asemenea, EUSTAR ofera sprijin membrilor sai pentru publicarea rezultatelor cercetarii in cadrul manifestarilor stiintifice internationale mai sus mentionale, precum si in reviste internationale de prestigiu. Centrul nostru EUSTAR 100 a mai condus si conduce proiecte care, propuse catre EUSTAR, au devenit proiecte multicentrice internationale .